Transport gratuit la plata cu cardul pentru comenzi de peste 200 lei!

Idei de împletituri păr: Cum împletim părul în funcție de lungimea acestuia

Idei de împletituri păr: Cum împletim părul în funcție de lungimea acestuia

17 iul. 2024 | Echipa 24beauty

 

Ce este o împletitură de păr

Codițele împletite sunt un tip de coafură complexă formată prin împletirea a trei sau mai multe șuvițe de păr. Ele sunt și foarte estetice, dar și foarte practice, pentru că sunt ușor de întreținut și ideale pentru momentele în care vrei să te simți comod și să nu-ți faci griji pentru cum îți stă părul. Împletiturile pot incorpora și diverse accesorii. Îți sugerăm să arunci un ochi aici.

Tipuri de împletituri de păr

Există foarte multe feluri în care îți poți împleti părul și găsești multe tutoriale pe YouTube și pe social media care te vor învăța să faci împletituri complexe. Noi îți vom prezenta câteva dintre cele mai răspândite împletituri, ca să ai inspirație pentru vara asta.

Împletitura clasică de păr

E împletitura pe care poate s-o facă orice începător. E prima pe care trebuie s-o înveți înainte să treci la împletituri mai aventuroase. Implică separarea părului în trei șuvițe sau secțiuni și trecerea șuviței de la margine peste șuvița din mijloc și tot așa, până la capăt, unde se leagă cu un elastic. Se poate face pe mijloc sau pe o parte. Sau poți împărți părul în două, ca să faci una în fiecare parte, dacă vrei să faci pe școlărița. Poți împleti și o singură codiță subțire în părul lăsat liber, ca în fotografia de mai jos:

 

Împletitura în față

O împletitură boemă, potrivită pentru festivaluri în natură, e împletitura în față, care dă contur și inocență chipului. Mai întâi, faci o cărare pe mijloc, după care alegi o secțiune de păr din față și începi să împletești ca la coada împletită simplă, dar adaugi păr la fiecare șuviță pe parcurs, în timp ce împletești.

 

Împletitura tip coadă de cal 

O altă împletitură simplă e cea tip coadă de cal. Părul se prinde în coadă de cal, se împarte coada în trei secțiune și se face împletitura de bază. La capăt se leagă cu un elastic. Elasticul de sus poate fi mascat cu o șuviță de păr prinsă cu agrafe. Dacă te simți încrezătoare, poți încerca să împletești coada în patru, pentru un efect mai spectaculos.

 

Împletitura spic

Una dintre cele mai populare și ușor de efectuat e împletitura tip spic. Iată cum o poți obține. Împarte părul în mai multe secțiuni, începând de la frunte. Începe cu împletitura clasică în trei, la care adaugi șuvițe pe măsură ce cobori, din dreapta și din stânga capului. Cu cât folosești șuvițe mai subțiri, cu atât coafura va fi mai elegantă și complexă. La capăt, pune-i un accesoriu tip fundă sau floare sau ceva mai abstract, în funcție de gusturile tale.

Împletitura tip coadă de pește

Pentru un look de sirenă, încearcă împletitura tip coadă de pește. Aceasta presupune împletirea a două șuvițe de păr una peste alta, dând aspectul unei cozi de pește.

Cum împletim părul în funcție de lungimea acestuia

Când ne alegem tipul de împletitură potrivit, un element cheie de care trebuie să ținem cont de lungimea părului, pentru că aceasta are un impact atât asupra stilului, cât și asupra durabilității împletiturii. Părul mai lung oferă mai multă flexibilitate și permite realizarea unor modele complexe și variate. Lungimea suplimentară înseamnă că împletiturile sunt mai sigure și nu se desfac atât de ușor. Și părul scurt poate fi împletit, dar oferă mai puține opțiuni și mai puțină stabilitate a coafurii. 

 

Împletituri pentru păr scurt

Împletirea părului scurt poate fi o provocare creativă și plăcută. Deși oferă mai puține opțiuni decât părul lung, există destule împletituri interesante și pentru părul scurt, cum ar fi cornrows (împletiturile strâns lipite pe cap), micro-codițele împletite sau împletiturile franțuzești.

 

Împletituri pentru păr mediu

 

Împletirea părului mediu e cea mai ușoară, pentru că oferă posibilități de styling nenumărate, fără provocările întâmpinate de obicei la un păr prea scurt sau prea lung.

 

Împletituri pentru păr lung

Părul lung oferă posibilități infinite în privința împletiturilor, de la cele clasice până la unele foarte complexe. Iar împletiturile nu doar că arată superb, ci și protejează părul, pentru că împiedică încurcarea lui și reduc tocirea vârfurilor.

 

Cu ce putem accesoriza împletiturile de păr

Accesorizarea împletiturilor e o modalitate excelentă de a-ți exprima personalitatea și de a adăuga un plus de originalitate coafurilor tale. În caz că ești în lipsă de inspirație, îți oferim noi câteva idei de accesorii:

 

  • Mărgele și amulete. Acestea dau o notă jucăușă și boemă coafurii. Le poți prinde în șiraguri, pe ață, în jurul șuvițelor. 

  • Panglici și funde. Prinse între șuvițele de păr, acestea dau culoare și textură împletiturilor. Poți opta pentru nuanțe asortate cu culoarea părului sau pentru un contrast puternic, dacă vrei să atragi atenția.

  • Inele metalice. Glisează-le pe anumite bucăți din împletituri pentru un look elegant și edgy.

  • Flori. Pentru un vibe romantic, încorporează în împletituri flori naturale sau artificiale. Pe cele mici le poți strecura ușor între șuvițele de păr, iar pe cele mari le poți prinde cu agrafe. E un look perfect pentru festivaluri sau evenimente în aer liber.

  • Agrafe decorative. Plasează-le strategic de-a lungul împletiturilor ca să adaugi o notă de farmec.

  • Scrunchies. Sunt una dintre cele mai populare modalități de a strânge o coadă sau o împletitură, dar ele pot fi foarte elegante și pot schimba mult aspectul unei coafuri. Folosește niște scrunchies din mătase pentru că au un aer luxuriant și te ajută să protejezi părul de rupere.

  • Pene. Poți folosi pene în împletituri dacă vrei să le dai un aer exotic și să arăți că ești un spirit liber. Penele naturale definesc un look subtil, pe când cele în culori electrice sunt pentru un stil boho-chic.

 

Cum putem stiliza împletiturile de păr

E foarte important ca, înainte de împletire, părul să fie descurcat și hidratat, așadar ai grijă să îl speli și să aplici un balsam. Poți aplica și un ulei de păr sau un balsam leave-in, ca să te asiguri că părul rămâne mătăsos și ușor de gestionat pe parcursul împletirii. 

Dacă ai de-a face cu un păr fin sau alunecos, îi poți adăuga textură cu produse specifice, precum ceara sau un rimel de păr pentru fire rebele.

Folosește un pieptene ca să faci cărări în păr și agrafe ca să prinzi secțiunile de păr cu care nu lucrezi. Pe măsură ce împletești, nu uita să menții tensiunea șuvițelor ca împletitura să fie cât mai solidă.

Ai răbdare, mai ales dacă încerci stiluri noi. E normal să nu-ți iasă perfect din prima. Cu cât vei exersa mai mult, cu atât îți vei șlefui abilitățile și vei putea să te bucuri de împletituri care întorc toate privirile!